Páraáteresztő fólia

Nettó 233 Ft/m2-től (Bruttó 296 Ft/m2)

A tetőfóliák elengedhetetlen kiegészítői a tetőfedésnek! Legfőbb feladatuk tehát, megvédeni a szigetelőanyagot a nedvességtől. Ennek a nedvességnek a forrása lehet kültéri, például eső, hő, vagy beltéri is, például pára. Két fajta fólia létezik a piacon.

Kiszállítással kapcsolatos információk: Szállítási információk

Ime néhány fontos informácó, melyek segítenek a döntésben.

Páraáteresztő fóliánk m2 ára magasabb, mint a párazáró fóliának. Azonban az egyszeres átszellőzést egyszerűbb kivitelezni és így visszahozhatja az árat páraáteresztő fóliánk.

Páraáteresztő fólia:

A páraáteresztő fóliák feladata, hogy a belső térből a külső tér felé érkező párát áteresszék. Miért is fontos ez a fólia és mikor érdemes alkalmazni?  

Páraáteresztő fóliát egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezetek esetében szoktak alkalmazni. Az egyszeres átszellőztetés azt jelenti, hogy légrés csak a tetőfedő anyag és a tetőfólia között van. A tetőfólia és a szigetelőanyag között nincsen! Itt a légrés a nedvesség elvezetésére szolgál, illetve segíti a szellőzést.

Ebben az esetben pedig azért van szükség a tetőfólia páraáteresztő képességére, hogy ne kerüljön nedvesség a szigetelőanyagra. Ugyanis, ha a pára lecsapódna a tetőfólia felületén, az a szigetelésre kerülne, mivel ezek közvetlenül érintkeznek.

Párazáró fólia:

A párazáró fóliák működése éppen a páraáteresztők ellenkezője. Az ő feladatuk, hogy a párát ne engedják át, hanem rajtuk csapódjon le. 

Párazáró tetőfóliákat kétszeres átszellőzés esetében szoktak alkalmazni. Itt két helyen is van rés: az első a tetőfedő anyag és a tetőfólia között, pont mint az egyszeres rétegrend esetében. A légrés feladata is megegyező. Viszont ebben az esetben van egy második légrés is, amely a tetőfólia és a hőszigetelés között helyezkedik el. Erre a légrésre azért van szükség, mert itt párazáró fóliát alkalmazunk és a lecsapódott nedvességet ez a légrés szellőzteti ki.

A külső fólia tehát ebben az esetben párazáró fólia. Belső fólia (a hőszigetelés és a belső burkolat között) mind az egyszeres, mind a kétszeres átszellőztetés esetén párazáró fólia.

Kiszállítással kapcsolatos információk: Szállítási információk

Ajánlatkérés

Termék átvétele

 

File-ok felöltése:

Engedélyezett file típusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, jpeg, png, zip, rar

VanoLemez

Kapcsolat

Lemezstruktúra Kft.

2360 Gyál, Vállalkozói Park Hrsz:4375/25
Adószám: 28772866-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-207749