Színes horganyzott acél ereszcsatorna

A megfelelő ereszcsatorna-rendszer alkalmazása biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ami kulcsfontosságú annak élettartama és funkcionalitása szempontjából, ugyanakkor pedig védi az épület homlokzatát a nedvesség okozta károktól.

Kiszállítással kapcsolatos információk: Szállítási információk

Műszaki adatok

  • Alapanyag:Melegen horganyzott, előfestett acél
  • Hosszúság:3 m - 4 m
  • Cink védőréteg:225-275 g/m2

A színes horganyzott acél (150/100-as) rendszerünk egy komplett ereszcsatorna-rendszer, amelyet a legjobb minőségű, mindkét oldalán bevonattal ellátott acélból gyártunk. A rendszer összes elemét úgy terveztük meg, hogy az biztosítja azok könnyű összeillesztését, ill. a gyors és egyszerű szerelést.

A csatorna alakja és mélysége biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését még intenzív és hosszantartó esőzés esetén is.

Ereszcsatorna

Cégünk kínálatában lévő ereszcsatornáját célszerűen úgy terveztük meg, hogy az nagy hatékonysággal vezesse el az esővizet. Nagy mélysége és megfelelő profilja még zuhogó eső esetén is biztosítja a víz hatékony elvezetését a tetőhéjról, a túlfolyás kockázata nélkül. Az ereszcsatornát 4 m és 3 m standard hosszakban gyártjuk! 

Belső szeglet / Külső szeglet

A szegletek biztosítják az ereszcsatornák esztétikus és funkcionális összekötését az épület sarkain. Választékunkban 90°-os standard külső és belső szegletek szerepelnek.

 

Véglemez 

A véglemezek legkisebb ám annál fontosabb elemei csatorna rendszerünknek, használatukkal a csatorna végei is lezárásra kerülnek, így bizton állítjuk hogy a víz a csatornából ott folyik le ahol mi akarjuk

Csatorna toldó

Az egyes csatornaszakaszokat vagy a csatornát a szeglettel az erre a célra készített csatornatoldóval kötjük össze. A kapcsos toldóelemet (kattanó szerkezettel) használunk, ami erős, tartós kötést ad, és gyorsan, egyszerűen szerelhető. A csatornatoldó standard tartozéka a tömítés, ami biztosítja a kötés tömítettségét. Az elem ugyanolyan színű lemezből készül, mint a rendszer többi eleme, ez esztétikus kinézetet biztosít.

Vízgyűjtő üst

A betorkolócsonk fogadja a vizet az ereszcsatornából, és vezeti be a lefolyócsőbe. Ennek az elemnek a kialakítása és megfelelő szerelése nagymértékben befolyásolja az egész vízelvezető rendszer funkcionalitását. A betorkolócsonk nagyon jól illeszkedik a többi elemhez, ami megbízható szerelést tesz lehetővé.

Könyök 

A csőkönyök biztosítja a csatornarendszer hozzáillesztését a tetőhéj és a homlokzat alakjához. Az ajánlott csőkönyök hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = ~ 100 mm.

Lefolyócső

A lefolyócsövek átmérője fi = 100 mm, standard hosszuk pedig 2 m, ill. 3 m. Feladatuk a víz levezetése a homlokzat mentén. Rögzítésük erre a célra szolgáló csőbilincsekkel történik, ezek biztosítják a csövek megfelelő távolságát az épület falától.

Vízlopó

Ez az elem megakadályozza, hogy a vízzel együtt szennyeződések – levelek, madártollak, apró gallyak – kerüljenek az ereszcsatornába, és megkönnyíti a bekerült szennyeződések eltávolítását. A rendszer így nem tömődik el, és megfelelően teljesíti funkcióját

Y elágazás

Ha két lefolyócsövet egy közös kifolyócsőbe kell bevezetni, akkor elágazást kell használni. A mi termékünk járulékosan lehetővé teszi a csatlakoztatott cső hajlásszögének korrekcióját is, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja a szerelést.

Kifolyócső

A csatornarendszer kimeneti eleme a kifolyócső, amely elvezeti a vizet a lefolyócsőből. Az ajánlott termék hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = 100 mm.

Csőbilincs

Ajánlatunkban kétféle csőbilincs szerepel: tetszőleges fajtájú rögzítéshez felhasználható szerelési furatokkal, ill. beverhető dűbellel (tüskével) ellátott csőbilincs, amely 3 standard hosszúságban kapható: 120 mm, 160 mm és 200 mm.

Ereszcsatornatartó/ csatornavas

Ereszcsatornatartó egy nagyon fontos eleme a ereszcsatorna rendszer. A minőség és a tartósság határozza meg a rendszer élettartama és megfelelő működését. Kínálatunkban több típusú tartók érhetőek el. A különböző hossz lehetővé teszi az optimális megoldás. Elérhető méretek: homlokra szerelhető, 70 mm, 160 mm, 210 mm, és 300 mm hosszúságú szárhosszal.

Bevonatok és színek

RAL3009
RAL7024
RAL8004
RAL8017

Kiszállítással kapcsolatos információk: Szállítási információk

Ajánlatkérés

Termék átvétele

 

File-ok felöltése:

Engedélyezett file típusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, jpeg, png, zip, rar

VanoLemez

Kapcsolat

Lemezstruktúra Kft.

2360 Gyál, Vállalkozói Park Hrsz:4375/25
Adószám: 28772866-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-207749

A megfelelő ereszcsatorna-rendszer alkalmazása biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ami kulcsfontosságú ann ...