Blog

A tetőlemezek megfelelő pakolása, tárolása2023-10-25

A tető a ház koronája, ahol minden egyes részlet számít. A tetőlemezek kiválasztása mellett azonban legalább olyan fontos, hogy hogyan tároljuk és pakoljuk őket, míg a nagy nap elérkezik, és felkerülnek a tetőre. 

Ha szeretnéd, ha a választott cserepeslemez vagy trapézlemez darabok hosszú éveken át megtartsák szépségüket és minőségüket, akkor néhány alapvető ajánlásra érdemes odafigyelned!

Tudatos pakolás: megőrzi a lemezek épségét

Amikor cserepeslemez vagy trapézlemez pakolásáról beszélünk, a kulcsszó a körültekintés. Minden egyes lemez érzékeny, ezért a táblákat külön-külön, kézi erővel érdemes mozgatni. Ha eszközzel segíted a munkát, válassz hevedert vagy spanifert, de sose lánccal vagy drótkötéllel állj neki!

A tárolás művészete

A lemezeket élükkel mozgatva biztosíthatod, hogy a hosszabb darabok ne sérüljenek meg. Ha a tetőfedés csak később történik, a cserepeslemezeket vagy trapézlemezeket olyan helyen érdemes tárolni, ahol a szellőzés biztosított, így elkerülhető a párásodás. Javasolt táblánként kereszttartót, azaz léceket is használni, hogy az egyes lemezrétegek közötti párásodást elkerüld.

Védelem a környezeti hatások ellen

A tároláskor keletkező pára eltávolításához időnként döntsd meg a lemezeket. Ha védőfóliával rendelted a lemezeket, ne felejtsd el azt legkésőbb 1 hónapon belül eltávolítani, hogy a bevonatot megkíméld a sérülésektől. Ne hagyd, hogy a lemezek a talajon pihenjenek: mindig használj valamilyen faanyagot alátétnek.

Biztonságos szállítás

A VanoLemez csapata a lemezek felrakodását targoncával végzik el megfelelő méretű nyitott járműre. Kérünk, vedd figyelembe, hogy nem minden jármű alkalmas a lemezek szállítására! A nem megfelelően kiválasztott szállítóeszközön keletkezett sérülésekért nem tudunk felelősséget vállalni.

A tetőd védelme hosszú éveken át

Ahogy egy jó bor is idővel érik, ugyanígy a tetőd is csak a gondos tárolással és pakolással tarthat hosszú ideig. Vedd figyelembe ezeket az ajánlásokat, hogy a tetőlemez, cserepeslemez vagy trapézlemez évek múltán is ugyanolyan kiváló állapotban legyen, mint amikor átvetted. Mert egy szép és kifogástalan tető nemcsak a házad, hanem a Te védelmedet is szolgálja.

 

 

Ajánlatkérés

Termék átvétele

 

File-ok felöltése:

Engedélyezett file típusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, jpeg, png, zip, rar

VanoLemez

Kapcsolat

Lemezstruktúra Kft.

2360 Gyál, Vállalkozói Park Hrsz:4375/25
Adószám: 28772866-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-207749

Cserepeslemez, trapézlemez, szendvicspanel, lemezkerítés, bitumenes Iko zsindely, vasanyag, 3D táblás kerítés rövid szállítási határidővel országosan házhozszállítva, akár Gyálon.